ActualitateAplicatiiRetele SocialeTehnologie

TikTok lansează o nouă setare pentru a-i determina pe adolescenți să petreacă mai puțin timp în rețea

TikTok a anunțat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limită de utilizare zilnică de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social…

TikTok a anunțat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limită de utilizare zilnică de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social media pentru a împiedica adolescenții să petreacă prea mult timp în rețea, scrie CNN.

Când limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorilor li se va cere să introducă un cod de acces, fiind nevoiți să ia o decizie activă pentru a prelungi timpul petrecut navigând printre videoclipurile din aplicație. Măsura vine după ce TikTok și alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunțită a impactului lor asupra tinerilor utilizatori.

TikTok se confruntă, de asemenea, cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuții despre o posibilă interzicere în SUA a aplicației. Cormac Keenan, responsabilul pentru siguranță al TikTok, a declarat că firma a consultat cercetători și experți de la Digital Wellness Lab din cadrul Boston Children’s Hospital atunci când a decis limitele de timp care să fie stabilite pentru utilizatorii adolescenți. „Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este prea mult, sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Keenan într-o postare pe blog.

Keenan a adăugat că, dacă un adolescent decide să dezactiveze această nouă limită, i se va solicita să își stabilească o limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului. Alte platforme, inclusiv Instagram și Snapchat, au implementat în mod similar controale parentale suplimentare și funcții care încurajează adolescenții să ia o pauză și să stabilească limite.

Sursa
Digi24

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button