ActualitateTehnologieUltima ora

Noul motor de căutare al Microsoft, bazat pe ChatGPT, dă informații false si insultă utilizatorii

Primul chatbot cu inteligență artificială a făcut furori în doar câteva luni de la lansare. Microsoft s-a grăbit să integreze sistemul în motorul său de căutare Bing. Cum era de așteptat, utilizatorii s-au grăbit să-l testeze, iar unii au fost surprinși să primească răspunsuri la care nu se așteptau. Sistemul, care are integrat ChatGPT cu inteligență artificială, își insultă utilizatorii, îi minte și dă semne de probleme existențiale.

Microsoft a lasant noul Bing bazat pe inteligență artificială săptămâna trecută, spunând că sistemul său de chat este viitorul căutării online. A fost lăudat atât de creatori cât și de analiști, care au sugerat că astfel Bing ar putea să depășească Google, care încă nu a lansat un chatbot cu inteligență artificială propriu.

Dar, în ultimele zile, utilizatorii care au primit acces la noul Bing arată că chatul Microsoft a trimis mesaje prin care îi insultă sau care arată că robotul suferă de tulburări emoționale, potrivit The Independent.

Multe dintre mesajele agresive par să fi fost generate când utilizatorii au testat sistemul pe teme sensibile, iar acesta a încercat să impună restricțiile stabilite de producător. Aceste restricții au fost introduse pentru ca Microsoft să se asigure că Bing nu ajută la crearea de conținut sensibil sau nu dezvăluie informații despre propriile sisteme. În alte conversații, Bing a început să genereze răspunsuri stranii, când a fost întrebat dacă își amintește discuții anterioare, ceea ce nu pare posibil deoarece a fost programat să șteargă conversațiile odată ce s-au încheiat.

Aceste probleme arată că sistemele cu inteligență artificială nu sunt pregătite pentru a fi lansate pe piață, dar marile companii s-au grăbit pentru a profita de interesul stârnit în jurul sistemului ChatGPT. Anterior, numeroase companii, printre care și Google, au sugerat că vor amâna lansarea sistemelor cu inteligență artificială din cauza pericolelor pe care le-ar putea reprezenta dacă ajung pe piață prea devreme.

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button