CompaniiMediaUltima ora

Netflix a redus preţurile abonamentelor sale în unele ţări

Netflix a anunţat joi că a redus preţurile abonamentelor sale în unele ţări, în încercarea de a menţine creşterea numărului de abonaţi pe fondul concurenţei acerbe din partea rivalilor, transmite agenția Reuters.

Odată cu răcirea boom-ului alimentat de pandemie şi precauţia consumatorilor cu privire la cheltuieli, concurenţa în afacerile de streaming a crescut, împingând companiile să-şi regândească strategiile.

Reducerile se aplică anumitor abonamente ale Netflix din acele pieţe şi, în unele cazuri, reduc la jumătate costul unui abonament, a relatat Wall Street Journal.

Netflix, care operează în peste 190 de ţări, caută să îşi crească ponderea în regiuni internaţionale mai noi, pe măsură ce pieţele din SUA şi Canada se saturează.

La începutul acestei luni, compania a stabilit planuri de a restrânge partajarea parolelor pentru conturile de pe platforma sa de streaming.

În România, Netflix a operat deja o reducere de preț de la începutul săptămânii trecute, din 13 februarie, când prețul abonamentului de bază (basic) al Netflix pentru România a fost scăzut de la 7,99 euro la 4,99 euro.

Avantajul acestui abonament redus este că nu are reclame, așa cum se întâmplă în alte țări. Însă pentru 4,99 euro pe lună, conținutul Netflix poate fi urmărit pe un singur dispozitiv la rezoluție HD. De asemenea, pot fi descărcate filme și seriale prin intermediul aplicației Netflix tot pe un singur dispozitiv.

Celelalte două abonamente, standard și premium, costă 9,99 euro, respectiv 11,99 euro pe lună.

Pachetul standard permite urmărirea  conținutului Netflix pe două dispozitive simultan la rezoluție Full HD, și descărcarea tot două dispozitive. La cel premium, pot fi conectate 4 aparate în același timp, cu o rezoluție Ultra HD, iar descărcarea este permisă pe 6 dispozitive simultan.

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button