Console si PcGamingUltima ora

Microsoft încheie un acord de licențiere cu Boosteroid, furnizor de gaming în cloud pentru jocurile Activision Blizzard

Microsoft a semnat marți un acord de licență pe 10 ani pentru a aduce populara franciză Call of Duty pe platforma furnizorului de jocuri în cloud Boosteroid. Jocul video a fost dezvoltat de compania Activision, cumpărată în 2022 de către gigantul de software.

Achiziția Activision, anunțată în ianuarie anul trecut, cea mai mare tranzacție realizată vreodată de Microsoft (68,7 miliarde de dolari în numerar), are ca scop creșterea puterii sale pe piața jocurilor video, dominată de Tencent și Sony, dar și să pună bazele investiției sale în metavers, scrie Reuters.

După preluarea Activision Blizzard, Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, devine a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri. Însă, preluarea este încă investigată de autoritățile de concurență din mai multe țări.

Accesul companiei Boosteroid, cu sediul în Ucraina, la jocul Call of Duty este condiționat de aprobarea reglementărilor pentru tranzacția Microsoft – Activision. Acordul va aduce, de asemenea, jocurile Xbox PC ale Microsoft pe platforma de jocuri în cloud a Boosteroid.

Microsoft are acorduri de licențiere similare cu Nvidia, Nintendo și distribuitorul american Valve Corp, proprietarul celei mai mari platforme de distribuție de jocuri video din lume, Steam.

Analiștii se așteaptă ca autoritățile de reglementare antitrust din UE să aprobe preluarea Activision de către Microsoft, condiționată de astfel de acorduri de licențiere, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu acest subiect. Autoritatea de supraveghere din Marea Britanie ar putea fi însă mai greu de convins.

Pe lângă Ucraina, Boosteroid are jucători și în Statele Unite, Marea Britanie și în țările UE, inclusiv în România.

Sursa
Economica.net

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button