ActualitateSoftware

iOS 17, un update care ar putea să permită instalarea de aplicații din afara App Store

iOS 17 urmează să fie dezvăluit în vară, la WWDC, pe aceeași scenă unde este așteptat și dispozitivul de realitate virtuală de la Apple. Deși inițial era plănuit drept un update „intermediar”, concentrat pe stabilitate, se pare că Apple a împins următorul update major al sistemului de operare mobil către mai multe modificări, unele dintre ele fiind foarte așteptate de public.

Mark Gurman de la Bloomberg spune în newsletter-ul său, Power On, că strategia Apple s-a schimbat pe parcursul dezvoltării și că noul iOS 17 va primi câteva funcții „binevenite”, chiar dacă nu va aduce schimbări majore, precum update-ul iOS 16 din toamna anului trecut, care a introdus noul sistem de personalizare al ecranului de blocare.

În general, Gurman are informații din surse sigure și oferă multe detalii, însă de data aceasta nu a elaborat pe baza acestor afirmații. Zvonurile din trecut despre iOS 17 oferă însă câteva informații interesante. De exemplu, pentru prima dată în istoria iPhone, ar putea fi posibilă instalarea de aplicații din afara App Store. Această modificare ar putea avea legătură cu investigațiile autorităților SUA și UE, care ar putea obliga oricum compania să permită instalarea de aplicații și acceptarea mai multor magazine pe platformă.

Alte schimbări ar putea veni la nivelul iMessage, una dintre cele mai importante componente ale sistemului de operare, și motivul pentru care mulți utilizatori rămân în ecosistemul Apple. Noua aplicație ar putea primi un nou meniu principal, camere de chat, clipuri video și funcții de chat cu AR, probabil pentru integrare cu dispozitivul VR.

Alte aplicații care ar putea primi update sunt Mail, Fitness, Wallet, Home și Find My, care ar putea primi funcții noi, și interfețe aduse la zi, întrucât acestea sunt unele dintre cele mai vechi și mai puțin actualizate aplicații standard de pe iPhone. Desigur, o aplicație pentru conectare la Apple VR va fi de asemenea integrată în iOS 17, la fel ca cea pentru Apple Watch.

Conferința WWDC, unde sistemul de operare va fi prezentat, va avea loc pe 5 iunie. Lansarea iOS 17 este așteptată în luna septembrie, altăuri de noile modele iPhone 15.

 

Sursa
Bloombergphonearena.com

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button