ActualitateCompaniiMediaUltima ora

Google anunță funcții AI în Gmail, Docs și altele pentru a rivaliza cu Microsoft

Google a anunțat o suită de funcții AI generative viitoare pentru diferitele sale aplicații Workspace funcții AI, inclusiv Google Docs, Gmail, Sheets și Slides.

Funcțiile includ noi modalități de a genera, rezuma și de a face brainstorming text cu AI în Google Docs (similar cu câte persoane folosesc ChatGPT de la OpenAI), opțiunea de a genera e-mailuri complete în Gmail pe baza punctelor scurte ale utilizatorilor și capacitatea de a produce Imagini AI, audio și video pentru a ilustra prezentările în Slides (similar cu funcțiile din Microsoft Designer, alimentat de DALL-E de la OpenAI, și Canva, oferit de Stable Diffusion).

Anunțul arată dorința Google de a ajunge din urmă concurenților în noua cursă AI. Încă de la apariția ChatGPT anul trecut și de la lansarea de către Microsoft a Bing activat pentru chatbot în februarie, gigantul căutării s-a străduit să lanseze funcții AI similare.

Deși compania a anunțat o serie de funcții noi, doar prima dintre acestea – instrumente de scriere AI în Docs și Gmail – va fi pusă la dispoziție unui grup de „testereri de încredere” din SUA luna aceasta. (De asemenea, Google a anunțat disponibilitatea pentru rivalul ChatGPT, Bard.) Google spune că aceste și alte funcții vor fi apoi puse la dispoziție publicului mai târziu în cursul anului, dar nu a specificat când.

Puteți vedea mai jos lista completă a funcțiilor bazate pe inteligență artificială pe care Google spune că vor veni în aplicațiile Workspace în viitor:

  • Scrieți, răspundeți, rezumați și acordați prioritate Gmail
  • Găsiți idei, corectați, scrieți și rescrieți în Docs
  • Dă viață viziunii tale creative cu imagini, sunet și videoclipuri generate automat în Slides
  • Treceți de la date brute la informații și analize prin completare automată, generare de formule și categorizare contextuală în Foi de calcul
  • Generați fundaluri noi și capturați note în Meet
  • Activați fluxurile de lucru pentru a finaliza lucrurile în Chat
Un exemplu de AI în Google Docs care transformă o solicitare într-o descriere completă a postului. Imagine: Google

 

Dintre toate funcțiile noi, instrumentele de scriere și brainstorming AI din Docs și Gmail par cele mai potențial utile. Într-un exemplu de demonstrație (GIF de mai sus), unui utilizator i se arată promptul „Ajută-mă să scriu” și apoi introduce o solicitare. Sistemul AI finalizează apoi specificațiile de lucru pentru ei în câteva secunde, permițându-le să editeze și să rafineze textul.

Desigur, graba de a lansa produse AI are și pericolele sale. Programele de generare de text AI sunt notoriu nesigure, adesea „halucinând” informații false și le prezintă cu deplină încredere.

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button