ActualitateCompaniiMediaUltima ora

Cum va opri Netflix partajarea parolelor

NETFLIX ofera detalii despre blocarea partajarii de parole in afara locuintei

Platforma de streaming Netflix a publicat pe pagina de asistență o actualizare care dezvăluie cum va combate partajarea parolelor de acces, practică folosită de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Deși serviciul va putea fi accesat de pe mai multe dispozitive dintr-o casă, Netflix va adopta noi măsuri pentru a se asigura că fiecare dintre acestea este asociat cu locuința principală a titularului abonamentului, anunță Sky News.

Cei care locuiesc la aceeași adresă vor putea folosi în continuare același cont. Așadar, dacă părinții plătesc abonamentul, copiii își pot face și ei profilele lor de utilizatori și să intre pe Netflix de pe orice dispozitiv doresc.

În cazul în care copiii pleacă la facultate sau se mută la o altă adresă, accesul la abonamentul plătit de părinți va deveni mai complicat. Asta deoarece Netflix folosește informații precum adresa IP, ID-ul dispozitivului și activitatea din cont pentru a detecta locul din care se face fiecare conectare și poate alege să intervină dacă suspectează că parola e folosită de cineva din afara familiei.

Netflix va considera că dispozitivele folosite pe un cont sunt de încredere dacă se conectează în mod regulat la rețeaua Wi-Fi a locuinței titularului. Prin urmare, poți să intri fără probleme pe Netflix de pe telefonul mobil sau laptop în afara locuinței, dacă accesezi serviciul cu ele, de acasă, cel puțin o dată la fiecare 31 de zile.

Însă dacă un dispozitiv din afara locuinței tale se conectează sau e folosit constant, Netflix anunță că ar putea să solicite verificarea acestuia înainte de a permite accesul.

Compania va trimite un link pe adresa de email sau către numărul de telefon declarate de titularul abonamentului, cu un cod din patru caractere, care trebuie introdus în dispozitivul verificat în mai puțin de 15 minute.

Procedura e valabilă și pentru cei care dețin abonamentul, dacă sunt plecați mai mult timp de acasă, de exemplu, dacă vor să intre pe Netflix în timp ce călătoresc.

Tehnic vorbind, împărțirea contului va fi în continuare posibilă, dar va deveni mai complicată, mai riscantă și mai costisitoare.

Dacă verificarea constantă cu coduri trimise prin mesaje și necesitatea conectării cel puțin o dată pe lună la rețeaua Wi-Fi a titularului nu se va dovedi suficient de descurajatoare, Netflix va interveni de fiecare dată când suspectează că o parolă este împărțită cu alte persoane.

Utilizatorii care se conectează din afara locuinței celui care deține abonamentul vor trebui să plătească pentru a-și face un cont propriu sau titularul abonamentului va achita o sumă în plus pentru cel cu care împarte parola.

Compania se confruntă cu o competiție tot mai acerbă a altor furnizori de conținut streaming, precum Disney+ și Amazon Prime, pe fondul scăderii veniturilor din cauza creșterii costului vieții, și caută acum noi moduri de a schimba această tendință și de a-și crește încasările.

Platforma a început anul trecut să-i determine pe cei care partajează conturi să renunțe la această practică, permițându-le utilizatorilor să transfere profiluri dintr-un cont în altul.

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button