ActualitateAplicatiiCompaniiMediaTelefoaneUltima ora

Autoritatea de securitate cibernetică din Cehia cataloghează aplicația TikTok drept ameninţare pentru securitatea naţională

Foto: GettyImages

Biroul naţional pentru securitate cibernetică şi securitatea informaţiei (NUKIB) din Cehia a estimat miercuri că reţeaua de socializare chineză TikTok reprezintă o ameninţare de securitate. Aplicația TikTok poate reprezenta un risc dacă este instalată pe „aparate care au acces la infrastructuri de informaţii şi de comunicaţii critice”, arată NUKIB, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

NUKIB, adaugă că este îngrijorat şi de faptul că „ByteDance, dezvoltatorul şi administratorul TikTok, se află sub jurisdicţia Republicii Populare Chineze. Totuşi, guvernul ceh nu a interzis încă TikTok pe aparatele folosite de funcţionari şi instituţii, spre deosebire de alte ţări, precum Canada sau Danemarca, ori de instituţii europene ca Parlamentul European sau Comisia Europeană, care le-au interzis funcţionarilor lor să-şi instaleze această aplicaţie.

În SUA, un proiect de lege promovat de preşedintele Joe Biden ar putea conduce la o interdicţie similară. Reţeaua de socializare nu este văzută cu ochi buni de politicieni occidentali, care cred că aceasta le-ar oferi autorităţilor chineze un acces prea uşor la date sensibile ale utilizatorilor.

Într-un raport publicat anul trecut, serviciul ceh de informaţii (BIS) a indicat China drept o ameninţare majoră pentru spaţiul cibernetic al Republicii Cehe în cazul pătrunderii tehnologiilor chineze în reţele importante ale infrastructurilor statului.

 

Via
Digi24

Sandu Ionut

Ionut ma numesc, dar lumea ma cunoaste drept Ionu. Sunt un graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Ceea ce fac provine dintr-o mare pasiune pentru grafică și comunicare. Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button